Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пирин Благоевград остана без собственик, Белогур подари акциите на общината

15 февруари 2023, 16:34 часа • 1530 прочитания

Пирин Благоевград остана без собственик. По-рано днес стана ясно, че настоящият мажоритарен акционер в клуба Пол Белогур търси нов инвеститор. Сега обаче се оказа, че бизнесменът напуска „орлетата“ след 3 години начело, като е подарил безвъзмездно своите ценни книжа на Община Благоевград.

Белогур пусна специално обръщение до всички свързани с Пирин, в което обяснява, че времето му, като собственик на клуба приключва. Причината е, че той иска да се концентрира върху бизнесите си в Щатите и Австралия.

„Дойде времето, в което този труден, но успешен път за мен като собственик на клуба приключи. Продължавам работата си върху основните си бизнеси в Австралия и САЩ. Ще даря всички си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Вярвам, че това е най-доброто за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни партньор. Убеден съм, че кметът ще намери начин клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-добрите отбори в България”.

Изявление на собственика на ФК Пирин Пол Белогур "Скъпи фенове, граждани на Благоевград, уважаеми ръководители,...

Posted by Пирин Благоевград/Pirin Blagoevgrad on Wednesday, February 15, 2023

Досегашният мажоритарен акционер на Пирин обаче бе категоричен, че ще продължи да подкрепя клуба под формата на реклама. По този начин той иска да покаже на бизнесмените в региона, че е чест да си част от отбор, като Пирин.

“Аз ще продължа връзката си с Благоевград и клуба. В този красив град притежавам телевизионна станция. Ще съм един от рекламодателите на Пирин. По този начин ще покажа на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължа да подкрепям един вековен отбор, от който са излезли велики футболисти”, написа бизнесменът.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес