Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пас към миналото": Гара Дембеле или Мустафа Сангаре - кой стартира по-добре в Левски?

12 август 2024, 07:00 часа • 1264 прочитания

"Пас към миналото" е спортна рубрика на Actualno.com, в която връщаме лентата назад, за да ви разказваме интересни спортни истории от миналото.

"Синя" България има своя нов любимец. Той се казва Мустафа Сангаре. Двуметровият таран впечатлява с физика и бързина. Играе атрактивен футбол и е неуловим за защитниците в Първа лига. Въпреки че все още не е стартирал като титуляр, нападателят успява да екзалтира публиката за минутите, които получава на терена.

Първите мачове на Гара Дембеле и Мустафа Сангаре за Левски

Неминуемо започнаха сравненията с бивш любимец на феновете на Левски - Гара Дембеле, който остави своя значим отпечатък на "Герена". И двамата атакуващи състезатели са френски граждани, практикуват директен стил и притежават нюх към гола. Какво обаче казва статистиката за съревнованието между двамата:

ОЩЕ: Левски мина и през Крумовград в Първа лига, няма кой да спре Мустафа Сангаре (ВИДЕО)

Мустафа Сангаре

Сангаре записа 4 мача за столичния гранд, в които реализира 3 попадения. Той прониза Локо София, Локо Пловдив и Крумовград. Срещу "жълто-сините" се отчете и с асистенция. Коефициентът на полезно действие на новото бижу в селекцията на Станислав Генчев е впечатляващ. Той определено има още какво да доказва, но стартът му в Левски е сравним с този на Дембеле.

А как ги нижеше Гара Дембеле...

Голмайсторът на А група за сезон 2010/2011 прави дебют в приятелската среща с Металист Харков, спечелена с 3:2 от "сините". Гара Дембеле отбелязва третия гол. Официалният му дебют е при победата с 6:0 над ирландския „ФК Дъндолк“, а Дембеле отново бележи. В реванша той вкарва два пъти, а няколко дни по-късно носи успеха срещу ЦСКА в първия кръг на родния елит.

Единствената разлика между Сангаре и Дембеле

Така впоследствие скандализиралият с дисциплината си нападател нанизва 4 попадения в първите си 4 официални двубоя. Факт е, че Дембеле имаше повече време за адаптация в България, тъй като преди да акостира на "Герена", защитава цветовете на Локомотив Пловдив. Спрямо първите им срещи за Левски единствената разлика е, че Гара Дембеле се е разписа в дерби, но Мустафа Сангаре може да уеднакви и този показател само след няколко дни срещу Лудогорец. А защо не и да се доближи 37-те гола в 39 мача на Сър Гара...

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА "ПАС КЪМ МИНАЛОТО": Историческата победа на Григор Димитров на олимпийски игри

*Очаквайте статии от рубриката "Пас към миналото" всеки понеделник от 07:00 часа в Actualno Sport

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес