Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От 2019 година насам: Новият стар треньор на Спартак няма победа начело на "соколите"

27 септември 2024, 10:05 часа • 339 прочитания

Новият стар старши треньор на Спартак Варна Кириакос Георгиу е силно недолюбван от фенове на "соколите". Специалистът пое тима, след като Александър Томаш напусна в посока ЦСКА, и записа равенство при визитата на Ботев Враца. Във втория си двубой на скамейката наставникът трябваше да изгледа как Черно море тотално надиграва отбора му.

Ругатни, опит за събличане и призиви за оставка: Фенове на Спартак не харесват Георгиу

Интервюто след варненското дерби на Георгиу се водеше на фона на ругатни и призиви за оставка към гърка. Неприязънта на запалянковците на клуба обаче не се корени в гореспоменатите две срещи, а далеч по-назад. Кириакос работи за "соколите" в периода 2019/2020 година, заемайки различни постове - помощник, временен, а впоследствие и постоянен треньор.

ОЩЕ: Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

Любопитна подробност е, че като старши треньор Кириакос Георгиу няма победа начело на Спартак Варна в професионалния футбол, показва справка в Transfermarkt. Нещо повече - той е записал девет загуби и две равенства. Освен това предният му престой на "Коритото" ще се запомни и с поредица от скандали между него и феновете на тима. По всичко личи, че и това му пребиваване ще остане в историята със същото след опита за събличане.

Кириакос Георгиу

Големият гаф на Георгиу в Трета лига

Най-верните привърженици на "соколите" биха си спомнили, че в прикачената снимка липсва един голям куриоз.  В мача от 1-вия кръг на Североизточна Трета лига при гостуването на Шумен 2007 Спартак поведе с 2:0, но допуснаха загуба с 2:3. Георгиу усети "любовта" на феновете, които бяха издигнали транспарант :"Дори Чък Норис не може да изгони Кириакос от Спартак Вн" и го освиркваха по време на двубоя.

Какво е бъдещето на Спартак?

След срещата логично бе уволнен от тогавашния собственик на клуба Асен Миланов. По интересно стечение на обстоятелства обаче "любимецът" се завърна на "Коритото". Заветният успех изглеждаше близо, защото на 30 септември Спартак ще срещне предпоследния в класирането Септември София, но решението на Павлин Николов да спре финансирането на мъжкия тим шокира всички и остави бъдещето на "соколите" неясно. 

Наско Сираков

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес