Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неспортсменски гол донесе трудна победа на ЦСКА в битката за титлата (ВИДЕО)

26 февруари 2023, 19:11 часа • 3844 прочитания

Футболният гранд ЦСКА постигна трудна победа над Септември София с минималното 0:1 като гост в мач от 21-ия кръг на Първа лига. "Червените" стигнаха до победата на националния стадион "Васил Левски" с гол на Дюкенс Назон, дошъл след неспортсменска постъпка от страна на ЦСКА.

Повратният момент в срещата дойде в края на първото полувреме, когато страстите на терена се нажежиха. Брадли де Нойер бе задържан за фланелката от противников играч, но главният съдия не отсъди нарушение, което предизвика остри реакции от Саша Илич и компания.

Две минути по-късно ЦСКА си "отмъсти", реализирайки неспортсменски гол. Играчите на Септември изчистиха топката в тъч, за да може техен съотборник да получи медицинска помощ. Въпросният играч обаче бе извън очертанията на терена, а Юрген Матей поднови бързо играта със странично хвърляне.

В такива ситуации неписаното правило повелява, че отборът трябва да върне топката на съперника, който я е изчистил в тъч. Матей обаче подаде към Дюкенс Назон, който хвана в крачка неподготвената отбрана на Септември, за да излезе сам срещу вратаря и да вкара.

През втората част ЦСКА съхрани минималния си аванс и стигна до трите точки. С победата "червените" увеличиха аванса си на върха и вече имат 53 точки - с четири пред втория Лудогорец, който във вторник гостува на Левски. Септември заема 13-о място с 16 точки.

ОЩЕ: Дюкенс Назон ще става (отново) национал

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес