Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Не, ти имаш Кирякос”: На изпроводяк Томаш успокоил собственика на Спартак (ВИДЕО)

04 септември 2024, 14:54 часа • 751 прочитания

Собственикът на Спартак Варна Павлин Николов разкри, че бившият треньор на "соколите" Александър Томаш го е успокоил при напускането си в посока ЦСКА. Новият наставник на "армейците" посъветвал Николов да назначи Кирякос Георгиу начело на тима, защото двамата са работили рамо до рамо през първите кръгове.

Павлин Николов с първи думи след назначаването на Кирякос Георгиу

“Всички избори, които съм правел, са само в името на Спартак. Кирякос е бил през цялото време с нас от началото на сезона. Когато във вторник Томаш ми каза, че напуска, аз му отвърнах, че ме оставя, а той ми каза – “Не, ти имаш Кирякос”. Томаш и Кирякос са работили плътно от гледна точка на селекция и тактика. Томаш ми каза, че това е човекът, който ще свърши работа. Не мога да взема друг треньор и да ми каже “Махай тези футболисти, вземам други и така нататък”, заяви Николов при обявяването на Кирякос за нов треньор на Спартак Варна.

ВАР-ът на Actualno

Другите треньори не изповядвали футбола на Спартак

"Започнахме добре, Кирякос е бил плътно до Томаш. Той е бил 12-15 часа в тази система. Убеден съм, че вземам правилното решение. За пръв път играем по-различен футбол и резултатът го показва. Гласувал съм пълно доверие. Искам и феновете да му гласуват. Над 10 имена сме се обаждали, но те изповядват друг футбол. Искам да играем офанзивен футбол. Това казах и на Томаш и той го направи заедно с Кирякос", отбеляза той.

Единственият правилен ход

"Апкарян е помощник. Също човек с опит, който е бил и в националния отбор. Човек, който иска да работи, има желание. Убеден съм, че нещата ще станат. Правя го с ясното съзнание, че е за Спартак. Вярвам, че това е единственият правилен ход. Играта е добре. Сигурно е, че разочаровам някого, но дори и да паднем искам да паднем мъжки”, каза още Павлин Николов.

ОЩЕ: Скандалът с програмата на Първа лига: Излъга ли БФС за причините?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес