Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наско Сираков: Генчев беше единственият ни избор за треньор на Левски

11 юли 2024, 16:27 часа • 647 прочитания

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори пред "Мач Телеграф" и "МачКаст" дни преди старта на тазгодишната кампания в Първа лига. Сираков коментира всички теми, засягащи "сините", като не подмина въпроса около новия наставник на отбора Станислав Генчев. Той бе попитан дали Генчев е бил единственият вариант пред ръководството.

Станислав Генчев оставил отлично впечатление на фигурите в Левски

"С никой друг не сме разговаряли", подели Сираков. "С Боримиров и Йовов, когато обсъждахме, го приехме като единственият положителен вариант за треньор на Левски. Генчев направи фантастичен сезон с Крумовград. Гледах му по-голямата част от мачовете. Беше ми важно да видя какво предлага Крумовград като отбор, исках да си изградя представа за треньора, който ги води. Впечатлението ми бе повече от отлично."

Станислав Генчев

Основата черта на стила на Генчев, която впечатлила Сираков, била организацията на играта: "Организацията в играта на Крумовград и себераздаването ми направиха най-силно впечатление. Това бе отбор, който се бореше от първата до последната минута, независимо срещу кой играеше. Това искам да бъде пренесено и да го виждам в Левски. На играчите ще бъде трудно да се адаптират от стила на Ники Костов – с продължително разиграване, пълен контрол над топката, към това, което иска новият треньор, защото Генчев иска напълно различни неща от футболистите."

"Затова казах, че на играчите ще им трябва малко време, за да превключат. Успокояващо е, че нашият отбор е изключително млад. Младите футболисти би трябвало по-бързо да се пречупят и да започнат да играят така, както иска новият треньор", каза още Сираков.

ОЩЕ: Наско Сираков: Думата „фалит“ вече е много далеч в миналото на Левски

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес