Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сензация! Купата е за Славия!

09 май 2018, 22:22 часа • 12297 прочитания

Сензацията е факт! Левски изигра много силни 90 минути, доминираха и в продълженията, но след 120 минути без голове Славия излъга "сините" и спечели при рулетката на дузпите.

През първото полувреме "сините" имаха тотален превес над играта и беше истинско чудо, че гол във вратата на Славия не падна. Георги Петков се казваше това чудо, след като отрази няколко изключително опасни удара от страна на футболисти в син екип. Освен това в 12' Петков отрази и дузпа, изпълнена от Жорди Гомес.

През вторите 45 минути Левски продължи да натиска и направи още няколко фрапантни пропуска. В заключителните 10 минути на срещата Петков се отчете с още две отлични спасявания и по този начин прати мача в продължения. В тях отново 26-кратните шампиони бяха далеч по-активният отбор, но вече не бяха толкова свежи и атаките не носеха толкова много опасности за "белите" - 0:0 и дузпи.

В 120-те минути на стадион "Васил Левски" Левски отправи над 20 удара срещу едва 4 на съперника, но въпреки това Славия се добра до дузпи. В тях Левски вкара едва 2 от 4-те си опита, докато "белите" реализираха 4 от 5 и се поздравиха с Купата!

Подробности четете в SPORTLIVE.BG.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес