Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец се доближи до 13-ата титла с успех над Арда (ВИДЕО)

15 април 2024, 22:00 часа • 2479 прочитания

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 у дома в последния двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. Головете за "орлите" вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Гостите завършиха с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев.

Така разградчани вече имат 11 точки преднина пред подгласника си Черно море и 12 пред третия ЦСКА. Това беше 12 поредна победа в първенство за възпитаниците на Георги Дерменджиев. Кърджалийци заемат деветата позиция с 39 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Дузпи, много голове и зрелище под "Аязмото": Берое и Локо Пловдив не се победиха (ВИДЕО)

Силен старт и две греди за Арда, но Лудогорец поведе

Арда стартира изключително силно. Още в третата минута Борислав Цонев уцели напречната греда. Малко по-късно изстрелът на Станислав Иванов рикошира в десния страничен стълб. Топката се върна към Цонев, който направи непростим пропуск. "Зелените" вдигнаха оборотите и отвърнаха на натиска с попадение с глава на Дуа в 30-ата минута.

Лудогорец доигра с човек повече

Милен Стоев изчисти от голлинията удар с глава на Пьотровски. Полякът обаче бе безпощаден 180 секунди преди почивката, когато матира Анатолий Господинов за 2:0. В 53-тата минута появилият се на паузата Митев бе изгонен с директен червен картон. До края на мача Станислав Иванов се отчете с нов пропилян шанс.

Ради Кирилов изведе ЦСКА 1948 към обрат срещу Локо София

По-рано през деня ЦСКА 1948 обърна и надви Локомотив София с 2:1 в сблъсък, който се проведе на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но капитанът на домакините Радослав Кирилов блесна с две попадения. Благодарение на трите точки "червените" се изкачиха на шесто място в класирането - с 1 аванс пред Крумовград и Ботев Пловдив. "Червено-черните" пък са на 14-а позиция с 28 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Крумовград не успя да излъже Етър, но се завърна в Топ 6 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес