Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец прибира близо милион от наем на халф

04 август 2023, 12:17 часа • 1170 прочитания

Лудогорец ще прибере близо един милион лева от преотстъпването на Густаво Нонато в бразилския гранд Сантос. Това разкриха медиите в родината на полузащитника. Както е известно 25-годишният халф не попадаше в плановете на Ивайло Петев за новия сезон и поради тази причина ръководството на клуба реши да го прати под наем.

Нонато вече е футболист на Сантос

Нонато се прибра в София с Лудогорец след отпадането от Олимпия Любляна във втория квалификационен кръг на Шампионска лига като още на летището той се сбогува със съотборниците си и замина за Бразилия. Полузащитникът ще играе в Сантос до края на 2024 година, а „орлите“ ще вземат 850 хиляди лева от наема.

Густаво Нонато

Сантос поема и заплатата на Нонато

Сантос пък поема и заплатата на Густаво Нонато. Според медиите в Бразилия тя е на стойност 55 500 лева на месец. Възнаграждението на футболиста е описано като „поносимо“, тъй като централният нападател Мендоса получава три пъти повече пари.

В Бразилия разкриха, че интерес към Нонато е имало и от страна на Крузейро и Флуминензе, но те са били склонни да поемат само заплатата на играча, а не да плащат за преотстъпването.

Вчера пък стана ясно, че Лудогорец е успял да картотекира бразилски нападател.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес