Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец отстъпи пред Динамо, но продължава напред в Шампионска лига (ВИДЕО)

31 юли 2024, 23:42 часа • 2404 прочитания

Лудогорец отстъпи пред Динамо Минск в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, но продължава напред в турнира. Срещата между двата тима, която се игра в Унгария, завърши при резултат 1:0 за беларуския тим. „Орлите“ обаче продължават в най-комерсиалната надпревара, след като спечелиха първата среща в Разград с 2:0.

В третия квалификационен кръг на Шампионска лига Лудогорец ще трябва да се изправи срещу азербайджанския Карабах, който смаза гибралтарския Линкълн Ред Импс с общ резултат от двата мача 7:0. Първият двубой между българския първенец и азерите ще се състои на 6 или 7 август.

Динамо наказа Лудогорец в края на първата част

Лудогорец започна по-активно срещата и още в началните минути създаде две много опасни ситуации след удари на Текпетей и Руан Крус, които обаче бяха отразени от вратаря на домакините. Динамо отговори с изстрел на Иван Бакар, който бе избит от Бонман. След това топката се удари в напречната греда, а при добавката на Алфред отново стража на разградчани се намеси.

Динамо стигна до гол в 37-ата минута. Мелниченко намери отлично Иван Бакар, който избяга от опеката на Фон Витри и с прецизен удар матира Хендрик Бонман. В самия край на първата част Лудогорец можеше да изравни, но Текпетей не успя да преодолее вратаря на беларусите.

Лудогорец имаше няколко добри положения след почивката

Лудогорец Динамо Минск Рик Джонатан

След почивката Лудогорец тръгна в атака и стигна до добро положение още в 49-ата минута. Ударът на Бърнард Текпетей обаче не намери очертанията на вратата. Само 4 минути по-късно „орлите“ бяха много близо до гол. Текпетей стреля опасно от фаул, Лапуков изпусна топката, но тя се удари в левия страничен стълб.

Около 20 минути преди края на редовното време Динамо стигна до сериозна опасност, след като Игор стреля опасно, но Бонман демонстрира класата си и спаси. До края на срещата повече голове не паднаха и Лудогорец си осигури участие в следващия кръг на надпреварата.

💪 Край на мача. Победа за Динамо (Минск) с 1:0. Продължаваме в Шампионска лига с общ резултат 2:1. ⌨️ Какво се случи...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 31, 2024

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Ще полетят ли "канарчетата" редом до "орлите"?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес