Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Локомотив Пловдив оцеля на "Колежа": Ботев Пловдив изпусна победата в дербито (ВИДЕО)

28 юли 2024, 23:21 часа • 2448 прочитания

Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив не успяха да се победят след равенство 2:2 в голямото дерби от втория кръг на Първа лига. Никола Илиев даде аванс на "канарчетата", Мичи Нтело изравни за "железничарите", а след това Ехидже Укаки вкара втори гол за Ботев, преди Жулиан Лами да оформи крайния резултат в мача.

Ботев и Локомотив не се победиха в дербито на Пловдив

Бившият футболист на Интер Никола Илиев даде преднина на "жълто-черните" с попадение в 17-ата минута, дошло след асистенция на Самюъл Акере. Локо отвърна на удара в 56-ата минута, когато Мичи Нтело умълча домакинските фенове на новия модерен стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Късен гол спаси Локо на "Колежа"

Веднага след попадението последваха смени и в двата състава. За Ботев в играяя се появи Ехидже Укаки, който успя да вкара втория гол за "канарчетата". Той се разписа в 72-ата минута. Изглеждаше, че Ботев Пловдив ще спечели срещата, но в продължението на мача всичко за домакините се обърка.

В 92-ата минута друга "златна" смяна - Жулиан Лами, отбеляза втори гол за Локомотив Пловдив, за да спаси своя тим от поражение в дербито под тепетата. Така двата тима, които стартираха кампанията с победи, взеха по една точка - и вече са с по 4 пункта, на две точки от лидера Левски. В следващия кръг Ботев гостува на Крумовград, а Локо домакинства на Левски.

По-рано през деня новакът Спартак Варна не се даде на евробоец (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес