Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лиъм Купър: Прекарах 10 години в Лийдс, сега ще покажа същата лоялност и в ЦСКА (ВИДЕО)

14 септември 2024, 12:36 часа • 1050 прочитания

Новата звезда на ЦСКА Лиъм Купър даде интервю за клубния сайт, в което сподели първи думи след трансфера си на "Армията". Купър премина като свободен агент след 10 години, прекарани в английския Лийдс, а сега иска да покаже същата лоялност и отново да даде всичко от себе си, както го е правил досега. 

Първо интервю на Лиъм Купър като футболист на ЦСКА

"Много, много се вълнувам. Това ще бъде твърде различно изживяване за мен. Сега дойдох сам, но семейството ми очаква с нетърпение да види София, да се срещнем с феновете, с хората. Посрещането ми беше толкова топло, много се вълнувам за всичко, което предстои и нямам търпение да постигнем успехи в този велик клуб“, започна Купър.

Стилиян Петров и Илия Груев убедили Купър да подпише с "червените"

"Когато за първи път чух за интереса към мен, бях много ентусиазиран - да дойда в европейска столица, голям град и клуб с такава история. Говорих със Стилиян Петров и с Илия Груев, който е в Лийдс. Те ми казаха страхотни неща, което улесни взимането на решение. Говорих с мениджърите ми, проведох и още няколко разговора с директорите на ЦСКА и треньора Томаш. Процесът бе дълъг и отне повече от седмица, но ето че най-накрая съм тук и нямам търпение да започваме."

Лиъм Купър

Купър обеща лоялност към ЦСКА

"Убеден съм в това на 100 процента. Прекарах невероятни 10 години в Лийдс Юнайтед – клубът, който винаги ще бъде моят дом и ще е близо до сърцето ми. Но това беше възможност, която не можех да откажа – да играя европейски футбол за такъв огромен клуб в България, е всичко, което исках, а аз исках да предизвикам себе си в нова култура и нова обстановка. Никога не съм имал такава възможност и тази изглежда напълно правилна и добра за мен и семейството ми."

"Ако някой ми беше казал преди 10 години, когато бях младо момче на 22, че ще прекарам цялото това време в Лийдс, щях да се изсмея. Но от Лийдс бяха изключително лоялни към мен, а аз им отговорих със същото. Сега е време да покажа същата лоялност и да дам всичко от себе си за ЦСКА. Надявам се, че мога да го постигна. Ще ми коства много усърден труд, който започва веднага. Надявам се, че заедно ще постигнем успехи."

Какво още каза Лиъм Купър за ЦСКА, четете в Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес