Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски урежда двама бразилци с български паспорти

13 септември 2023, 16:15 часа • 1000 прочитания

Двама от бразилците в Левски ще получат български паспорти. Става въпрос за фланговия нападател Уелтън, както и за крайния бранител Вендерсон Цунами. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите шефовете на „сините“ вече са задействали процедурата по изкарване на български документи на двамата и се очаква това да стане най-късно до края на септември.

Левски иска да има по-малко играчи извън ЕС

Причината за действията на ръководството на Левски е фактът, че в момента в тима има шестима футболисти извън Европейския съюз. Това означава, че един от тях не може да бъде вписван в групата за даден мач, тъй като разпоредбите на БФС са категорични, че всеки отбор може да разчита на петима играчи извън ЕС. Именно поради тази причина Николай Костов остави Рикардиньо извън групата за двубоя с Хебър.

Уелтън Вендерсон Цунами

Уелтън се прибра в Бразилия, за да улесни процедурата

Уелтън получи разрешение от Николай Костов да се прибере в Бразилия по време на по-дългата почивка за националните отбори, именно, за да може да разреши проблеми, които са го спирали за получаване на български паспорт. Всичко вече е изчистено и скоро кариоката ще има наше гражданство. Освен Уелтън и Цунами Левски разполага още с Роналдо, Рикардиньо, Дарлан и Хосе Кордоба, които са другите играчи извън Европейски съюз.

По-рано днес пък президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че все още чака пари от Левски и ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес