Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски стигна до частичен обрат за секунди, новият таран дебютира с греда (ВИДЕО)

13 юли 2024, 21:50 часа • 2751 прочитания

Левски и Макаби Нетаня завършиха 2:2 на стадион "Георги Аспарухов" в последния приятелски двубой от лятната подготовка на "сините". Израелският отбор поведе в резултата с две попадения на Игор Златанович. Марин Петков и Цунами обаче се разписаха в рамките на няколко секунди и направиха частичен обрат.

За столичния гранд дебютира новото попълнение Мустафа Сангаре. Снажният таран впечатли с изявите се, като дори уцели греда в заключителната фаза на срещата. Контролата ще се запомни със страхотния жест от Левски към таланта на ЦСКА Илиан Антонов.

Левски губеше с 0:2, но не загуби последната си контрола

В началото на мача Марин Петков и Евертон Бала пробваха късмета си, но без успех. В средата на първото полувреме Матей Маркович трябваше да демонстрира рефлекс, за да отрази изстрел от дистанция. Въпреки че "сините" футболисти доминираха, те не успяха да създадат чисто положение.

ОЩЕ: Разочаровалият Станислав Генчев халф сам поискал да напусне Левски?

ВАР-ът на Actualno

Левски пропуска, Макаби вкара два гола

Сякаш от нищото, Макаби поведе в резултата благодарение на бърза контраатака. Златанович завърши нападението и реализира за 1:0. До почивката удар на Алекс Колев с глава бе отразен от съперниковия вратар. През втората част Томер Царфати продължаваше да е последна преграда пред възпитаниците на Станислав Генчев.

"Сините" изравниха за секунди

В 53-тата минута израелците удвоиха своя аванс. Златанович се озова сам срещу Пламен Андреев и преодоля българския страж за 2:0. Малко по-късно Марин Петков се възползва от пас на Ел Джемили и върна едно попадение. Само 60 секунди след това Цунами засече с глава центриране на Фабио Лима и изравни.

Дебют за Левски направи новият таран Мустафа Сангаре, на когото му трябваха няколко минути, за да уцели града. Снажният нападател бе изключително активен, но завършващият удар му куцаше.

ОЩЕ: "Сигурен" напускащ остава в Левски и ще се бори за титулярно място

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес