Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов иска от Левски конкретен профил футболист за новата схема на игра

27 юни 2023, 10:01 часа • 1980 прочитания

Новият наставник на Левски Николай Костов иска от ръководството на клуба да му привлече един конкретен профил футболист, твърди "Тема Спорт". Треньорът иска да се сдобие с нов нападател, който обаче да не бъде типичен таран, а по-лек и повратлив.

Левски търси повратлив нападател

Още при представянето си Николай Костов обяви, че ще има промяна в схемата на игра на Левски, тъй като "сините" ще изповядват нова философия - с повече владение на топката и доминация на терена. За да се случи това обаче, Костов се нуждае от нов нападател.

Николай Костов

Новата схема на игра на Левски

В неофициалния си дебют Николай Костов заложи на схема 4-1-4-1 във фаза атака и 4-4-2 във фаза защита. В момента Левски разполага само с Рикардиньо, а Билал Бари не се очаква да се завърне скоро към игра. Това налага привличането на нов нападател, който да отговаря на критерия за лек нападател.

В момента от "Герена" разглеждат различни предложения от известните мениджъри Лъчезар Танев и Николай Жейнов, допълва "Тема Спорт". Междувременно пък се появиха информации, че български национал може да се завърне в Левски - ето какво отговори баща му.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес