Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кокала: Шкупи по-добре да не идва, за да падне само 3:0 служебно

02 август 2023, 12:24 часа • 2326 прочитания

Легендарният футболист и треньор на Левски Емил Велев сподели очакванията си за предстоящия двубой на "сините" срещу Шкупи от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Кокала, който коментира и ексцесиите в Скопие, обясни на какво според него се дължи добрата игра и победата на столичния гранд в мача с Локомотив София от Първа лига.

"Македонците по-добре да не идват"

"Мисля, че македонците ще бъдат прегазени. Според мен не трябва да идват в София – ще паднат само 3:0 служебно. Иначе ще е жалка история. Но няма да има и публика от тяхна страна, което е и правилно, след като видяхме как се отнесоха с нашите фенове", каза Велев в интервю за Sportlive.bg.

ОЩЕ: Култов Емил Велев: Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци

Инцидентите в Скопие

"Абсолютна варварщина от страна на македонците. Това е недопустимо и забранено в този век. Как може да се случва изобщо подобно нещо?!Колкото и омраза на имаш, не може да ръгаш хора, да чупиш колите. Всички видяхме какво стана там. Но пък и тук с лека ръка българското правителство подминаха цялата ситуация. Даже се чу, че някои от нашите били провокирали. Как са го направили? Че минават през смешния им град. Скопие какъв град е", допълни той.

"Македонският отбор са мешана скара"

"Щеше да има неприятни сцени, но най-правилното решение е да не се допускат фенове на македонския отбор. Те всъщност са албанци, не са македонци. Там са мешана скара, никой не знае какви са. Малко е объркана работата", заяви в типичния си стил специалистът.

ОЩЕ: Левски бе наказан и солено глобен от УЕФА след мача в Скопие

На какво се дължи разгромния успех на Левски над Локомотив 

"Според мен Левски играха с настроение и с инерцията от победата над македонските шиптъри. Заслужен е успехът. Но чак толкова голямо превъзходство… не, но Локо София бяха на съвсем друг полюс. Едните агресивни и с настроение, а другите – без настроение. Мисля, че сигурно не им е дал заплата Бозата и поради тази причина изглеждаха така. А другият вариант е да са бойкотирали треньора. Едно от двете ще да е", предположи Кокала.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЧЕТЕТЕ НА SPORTLIVE.BG

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес