Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще замени Любо Пенев начело на Локомотив Пловдив?

11 октомври 2024, 16:59 часа • 635 прочитания

По-рано днес ръководството на Локомотив Пловдив обяви, че води преговори за разтрогване на договора на старши треньора Любослав Пенев, който застана начело през лятото. От клуба искат да прекратят контрактите и на неговите помощници - Атанас Стоилов, Никола Солаков, Ангел Павлов и Мартин Митев. 

Бивш халф на Локомотив Пловдив застава начело

За реализацията на раздялата между двете страни е нужно време и докато тя бъде официализирана, отборът ще бъде воден от Христо Златински. 39-годишният Златински е бивш футболист на Локо Пловдив, а в момента е начело на втория отбор на "смърфовете". Той проведе и днешната петъчна тренировка.

Христо Златински

Христо Златински ще води "смърфовете" още утре

В събота Златински ще изведе "смърфовете" в контолна среща с Арда. Първоначално от клуба съобщиха, че няма да се допускат медии и фенове на мача, но по-късно промениха мнението си и обявиха, че достъпът ще бъде свободен. Първият тест за Златински ще дойде в първата среща на "смърфовете" след паузата, когато ще гостуват на Ботев Враца.

Както е известно, освен проблемите с треньорския щаб, преди седмици собственикът на клуба Христо Крушарски обяви, че се оттегля от управлението, но иска 5 милиона евро. Днес той коментира случая с Любо Пенев, както и коментира ситуацията около кандидат-купувача на Локомотив

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес