Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Керкез отвърна на Генчев след победата: Провери статистиката и покажи респект

06 октомври 2024, 12:38 часа • 854 прочитания

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез коментира отношението на Станислав Генчев към отбора на "канарчетата". В събота играчите на Керкез надделяха над Левски с 1:0 в 11-ия кръг от Първа лига. Преди срещата Генчев заяви, че без Ивелин Попов Ботев Пловдив не може да преодолее нито един съперник и е спечелил само точка в негово отсъствие. В отговор на това наставникът на "жълто-черните" заяви, че Генчев трябва да покаже повече респект към неговия тим. 

Керкез отговори на Станислав Генчев

"Респект за работата на Генчев в Крумовград и сега в Левски. Когато се говори за статистика, трябва да се провери. Истина е, че Попов е от най-добрите ни футболисти. Ако гледаме назад, има мачове, в които Попов не е играл, и срещи за Купата, в които е почивал. Аз разбирам, малко по-стар съм от Генчев. Знам, че е един от най-перспективните треньори в България и трябва да го подкрепяте, но мисля, че как играем и как работим в Ботев, заслужаваме повече респект", заяви Керкез.

Босненският специалист добави: "И повече респект от съдиите също. Не знам, може да е било коректно с ВАР. Но аз знам правилника – само капитанът може да говори със съдията, а от Левски говориха много играчи и не получиха жълти картони. Изнервих се, затова и реакцията ми беше такава. Трябва малко повече респект. И за него е било тежко – бил е на добро ниво, но трябва малко уважение за Ботев."

Веднага след края на срещата Керкез не скри щастието си от победата над Левски.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес