Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпусната дузпа и автогол закопаха ЦСКА срещу Лудогорец на старта в Първа лига (ВИДЕО)

21 юли 2024, 23:16 часа • 2434 прочитания

Действащият шампион на България Лудогорец успя да победи ЦСКА с минималното 1:0 като домакин в голямото дерби от първия кръг на новия сезон в Първа лига. "Орлите" срещнаха отпор на играта си през първото полувреме в Разград, но пропиляна дузпа от Тобиас Хайнц и автогол на Християн Петров закопаха "червените".

Лудогорец победи ЦСКА на старта на сезона в Първа лига

ЦСКА започна силно срещата, след като Томислав Стипич се довери на двама таланти от школата: Петко Панайотов и Георги Чорбаджийски. При Лудогорец също имаше любопитни промени в стартовия състав на Георги Дерменджиев, който заложи на други единици в отбрана, а също така извади Ивайло Чочев.

"Червените" надиграха "зелените" през първата част, но изпуснаха дузпа

ЦСКА бе по-активен в първите минути на мача, като създаде няколко голови положения. В 34-ата минута Джонатан Линдсет бе фаулиран от Оливие Вердон в наказателното поле, а ситуацията бе преразгледана чрез ВАР, за да се отсъди дузпа. Тобиас Хайнц обаче стреля слабо посредата на вратата, а хвърлилият се настрани Серджио Падт успя да избие с крак.

Лудогорец се вдигна през второто полувреме след автогол на Християн Петров

След като бе надигран от съперника през първото полувреме, Лудогорец се събуди през втората част. Възпитаниците на Георги Дерменджиев започнаха да играят на съвсем други обороти: и стигнаха до гол в 53-ата минута. Фон Витри опита остро центриране по земя в наказателното поле към Руан Секо, а Християн Петров опита да избие, но си вкара автогол.

Попадението пречупи играта на ЦСКА, докато Лудогорец продължи да играе по-уверено. Десетина минути по-късно "червените" получиха и друга лоша новина, след като Джонатан Линдсет получи контузия и бе принудително заменен. Малко след това пък Руан Секо излезе сам срещу вратаря Иван Дюлгеров, но не успя да отбележи.

Така Лудогорец записа трета поредна победа над ЦСКА и общо шеста в последните седем шампионатни двубоя срещу "червените". За "армейците" останаха позитиви от добрата им игра през първото полувреме, когато успяха да надиграят съперника си, но не и да стигнат до резултат от това.

За Лудогорец предстои мач с Динамо Минск от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, а след това гостуване на Славия. За ЦСКА пък предстои домакинство на Хебър Пазарджик.

ОЩЕ: Шеф на Лудогорец: Често тръгваме трудно в първенството, виждам ентусиазма в ЦСКА

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес