Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Трябва да бъдем малко по-уверени в завършващата фаза

06 септември 2024, 13:47 часа • 631 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев сподели, че възпитаниците му трябва да бъдат малко по-уверени в завършващата фаза на атаката. Специалистът говори пред медиите при завръщането на представителния ни тим от Унгария, където „лъвовете“ се изправиха срещу Беларус в двубой от Лигата на нациите.

Както е известно, снощи България се представи силно срещу тима на Беларус, но така и не успя да отбележи гол и срещата завърши наравно – 0:0. Илиан Илиев сподели, че се надява динамиката от първото полувреме в срещата да се запази 90 минути срещу отбора на Северна Ирландия.

„След три дни трябва да се коригираме“

Национален отбор по футбол на България

„След три дни трябва да се коригираме. Хубавото е, че създадохме ситуации. Трябва ни малко увереност в завършващата фаза. Надяваме се и хората да дойдат и да ни подкрепят. Трябва да бъдем малко по-уверени в последните 30 метра“.

„Със сигурност искаме и се надяваме динамиката от първото полувреме срещу Беларус да се запази за 90 минути. Трябва да си извличаме поуките. Важно е ние да се представим добре при статичните положения. Георги Костадинов изкара не лек вирус и се надяваме до мача в неделя да е добре“, каза националният селекционер.

По-рано днес стана ясно, че любимец на Мъри в Гьозтепе е вариант за националния отбор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес