Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горд Левски продължава похода си в Европа! "Сините" биха Шкупи и на "Герена" (ВИДЕО)

03 август 2023, 22:04 часа • 5348 прочитания

Левски продължава европейския си поход! "Сините" елиминираха Шкупи с общ резултат 3:0, тъй като завършиха 1:0 в реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. На стадион "Георги Аспарухов" единственото попадение отбеляза Марин Петков. Следващият противник на столичния клуб е Апоел Беер Шева. Израелците отстраниха Панавежис.

В ПЪРВИЯ МАЧ: Бразилска самба носи успех на Левски в Северна Македония (ВИДЕО)

Левски бе с жълт екип, Марин Петков с мач №100

Българският тим изненадващо излезе на терена с жълт екип, тъй като гостите играят със синьо-бяло и делегатът е пожелал това от 26-кратните шампиони. Преди срещата Марин Петков бе награден за своите 100 мача за Левски. Сектор "Б" бе приготвил специална хореография, чийто транспарант гласеше: "Илинден, майко, Илинден - За българите Великден", а в червено, черно и жълто бе изписано "1903"! Освен това целият стадион бе пълен с родни трибагреници.

Първо полувреме

Възпитаниците на Николай Костов стартираха по-активно. Още в 4-тата минута Петрис отправи мощен шут, а при добавката удара на Ел Джемили мина на сантиметри от целта. Мароканецът продължи да тормози съперниковите защитници. Али Адем пък влезе брутално в краката на Уелтън, за което бе наказан с жълт картон. Домакините осъществиха сериозен натиск до почивката, но той не се ознаменува с успех.

ОЩЕ: Фенове на Шкупи лъжат, че са в България с фалшиви снимки и локации

Втора част

През втората част Марин Петков и Илиян Стефанов се появиха в игра, заменяйки Роналдо и Уелтън. "Сините" контролира темпото на двубоя, а до сериозни опасности пред вратата на Андреев не се стигна. В 74-тата минута мачът беше прекъснат заради травма на съдията Лионел Чуди, който се прибра в съблекалните, и бе заместен от четвъртия рефер.

Минута преди да изтече редовното време Пламен Андреев парира удар на нападател на Шкупи. Малко по-късно младият страж отново се намеси. Точката в сблъсъка бе сложена от Марин Петков, който изстреля бомбен шут за 1:0.

ГАЛЕРИЯ ОТ СБЛЪСЪКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес