Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато намери новия Хосе Кордоба, Левски ще запълва дупките с двама юноши

24 юли 2024, 11:36 часа • 697 прочитания

Ръководството на Левски се е насочило към Панама и съседните държави в търсене на нов централен защитник, съобщава "Мач Телеграф". Столичани искат да намерят достоен заместник на продадения Хосе Кордоба, който премина в английския Норич.

Левски отново търси бранител в Панама

Левски искаше да привлече Едгардо Фариня, но неговата цена скочи неимоверно, след като игра като партньор на Кордоба в отбрана за Панама по време на турнира Копа Америка. Кордоба и Фариня имаха ключова роля за прескачането на груповата фаза - за сметка на фаворита САЩ.

Хосе Кордоба

"Сините" ще кърпят дупките в отбрана с Борислав Рупанов и Виктор Любенов

Сега "сините" търсят по-рентабилен вариант за централен бранител от този регион. А докато го намерят, в Левски ще запълват дупките в отбрана с двама нешлифовани диаманта от школата - Борислав Рупанов и Виктор Любенов.

Борислав Рупанов

Рупанов остави добри впечатления по време на лятната подготовка, като потвърди добрата си игра и през второто полувреме на разгрома над Локомотив София, когато се появи принудително в игра на мястото на контузилия се Келиан ван дер Каап.

Що се отнася до Виктор Любенов, той е считан за обещаващ бранител за Левски с много добро бъдеще, тъй като играе с ляв крак. Именно централен защитник с ляв крак търси Станислав Генчев - и смята за най-трудно за намиране на трансферния пазар.

В същото време един от перспективните юноши на Левски се озова в ЦСКА, а "червените" ще платят хиляди левове на "сините" за него.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес