Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десет от Левски удариха Дунав и са на 1/8-финал за Купата (ВИДЕО)

22 ноември 2023, 20:07 часа • 4033 прочитания

Левски тръгна с победа в тазгодишното си участие в турнира за Купата на България, след като се наложи с 3:1 над Дунав Русе като гост в мач от 1/16-финалите на надпреварата. „Сините“ бяха по-добрият отбор в срещата и логично се поздравиха с успеха, въпреки че играха близо 40 минути с човек по-малко.

Рикардиньо направи силен мач

Гостите от София започнаха по-добре срещата и поведоха още в 26-ата минута, когато Рикардиньо открадна топката от Георги Вълчев и с удар по диагонала се разписа за 1:0. Само 4 минути по-късно обаче Дунав изравни. След центриране от корнер Георги Вълчев се възползва от неразбирателство в „синята“ отбрана и глава не остави никакви шансове на Пламен Андреев.

В даденото от съдията продължение на първата част Левски реализира втори гол. Рикардиньо бе фаулиран в наказателното поле на Дунав и реферът Владимир Вълков даде дузпа. Зад топката застана потърпевшия, който реализира без проблем.

Илиян Стефанов бе изгонен с директен червен картон

⚽⚽⚽"Левски" продължава напред в турнира за Купата на България. "Сините" победиха с 3:1 като гост "Дунав" и ще срещнат на...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Wednesday, November 22, 2023

Малко след началото на второто полувреме Левски остана с човек по-малко, след като Илиян Стефанов бе изгонен с директен червен картон в 53-ата минута. Това обаче не смути „сините“ и те стигнаха до трето попадение. Малко след червения картон на Стефанов, Роналдо се разписа след избита от вратаря на Дунав топка.

След победата Левски се класира за 1/8-финалите на Купата на България. Там "сините" ще срещнат отбора на Хебър Пазарджик. Срещата е насрочена за 6 декември, сряда от 14:40 часа на стадион "Георги Бенковски".

По-рано днес се заговори, че в Левски са притеснени, че техен основен играч готви бягство в ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес