Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България се скъса да пропуска и изтърва Беларус на старта на Лигата на нациите

05 септември 2024, 23:41 часа • 4746 прочитания

Националният отбор по футбол на България стартира с равенство участието си в новото издание на Лигата на нациите, завършвайки при резултат 0:0 с Беларус. "Лъвовете" пропиляха куп възможности в мача, а накрая останаха и с човек по-малко, за да се задоволят с точка от първия си двубой в група 3 на Лига C на турнира.

България не успя да победи Беларус

Националният тим започна много силно срещата, като създаде поредица от голови ситуации пред противниковата врата. Само през първите 45 минути "трикольорите" отправиха цели 7 точни удара. Трябва да се отчете и отличното представяне на вратаря на Беларус Фьодор Лапухов, който бе най-силният играч на терена.

Кирил Десподов

Изгониха Филип Кръстев

През второто полувреме играта на България не се получаваше по начина, по който бе през първата част. "Лъвовете" не създадоха достатъчно голови положения, а в 74-ата минута тимът остана и с човек по-малко след втори жълт картон на Филип Кръстев. Именно той бе един от най-силните играчи на терена за Илиан Илиев.

В последните минути България продължи да търси победата, като Илиан Илиев извърши няколко смени в опит да промени хода на срещата, но без резултат. В неделя българският национален отбор домакинства на "Колежа" в Пловдив на отбора на Северна Ирландия, който победи Люксембург с 2:0.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес