Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС скастри 3 клуба от Първа лига и им постави ултиматум

24 юли 2024, 13:50 часа • 2775 прочитания

Българският футболен съюз скастри 3 клуба от Първа лига за състоянието на тревните настилки на стадионите им по време на мачовете от първия кръг на новия сезон. Това са отборите на Хебър, Крумомвград и Ботев Враца.

БФС нахока Хебър, Крумовград и Ботев Враца за стадионите

От БФС отправиха предупреждение към трите клуба за това, че трябва да осигуряват по-добри тревни настилки за мачовете от елита на България. Управителният орган на българския футбол проведе извънредна среща, на която се стигна до заключение, че условията на стадионите не са били подходящи за игра.

Хебър - Спартак

Ултиматум от БФС към трите клуба

На трите клуба бяха изпратени официални писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие. "В случай на невъзможност да се вземат необходимите мерки до датата на следващия домакински мач, то следва да се осигурят алтернативни стадиони за провеждане на футболни срещи", написаха от БФС.

Хебър, Крумовград и Ботев Враца отнесоха множество критики за състоянието на тревните настилки на стадионите им в първите мачове. Хебър загуби от Спартак Варна на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, Крумовград победи Славия на стадиона в Коматево, а Ботев Враца падна от Ботев Пловдив на градския стадион "Христо Ботев".

ОЩЕ: БФС призова за феърплей: С общи усилия може да върнем добрата репутация на българския футбол

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес