Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС "одруса" Левски с почти 30 000 лева и наказа треньор на "сините" за 3 мача

20 август 2024, 19:03 часа • 1844 прочитания

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз глоби Левски с 27 000 лева заради непозволени действия от страна на "синята" публика. Освен това органът към родната централа наказа помощник-треньора на столичния гранд Живко Миланов за 3 мача и го санкционира с 2 400 лева.

Левски олекна с близо 30 000 лв. след дербито с Лудогорец

Голяма част от глобата на Левски - 19 000 лева, е наложена, тъй като феновете от София са издигнали "символи подлежащи на санкциониране съобразно правилата на УЕФА" по време на дербито с Лудогорец от петия кръг на Първа лига. Останалите наказания на "сините" са за възпламеняване на бомбички, хвърлени множество предмети на терена, обидни и нецензурни скандирания и увреждане на материална база.

ОЩЕ: Щом не могат на тъмно, ще играят на светло: БФС с позиция за скандала на "Лаута"

ВАР-ът на Actualno

Живко Миланов аут за 3 мача

Също така Дисциплинарната комисия задължава Левски да възстанови щетите на стадион „Хювефарма Арена”. Помощникът на Станислав Генчев - Живко Миланов, който бе изгонен от Георги Кабаков по време на мача, ще отсъства 3 срещи.

Малките фенове на ЦСКА докараха глоба на клуба

Друг любопитна глоба е тази на ЦСКА. На сблъска със Славия "червената" публика се състоеше предимно от деца, но те докараха санкция от 3 000 лева на любимия си клуб заради обидни и нецензурни скандирания. 

Припомняме, че преди дни Левски показа грешките на Кабаков и поиска той да не свири повече мачове на тима (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес