Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Actualno пита, БФС отговаря: Следваме ли нечий модел за отделянето на професионалния футбол?

07 октомври 2024, 18:23 часа • 248 прочитания

Представители на Българския футболен съюз говориха пред медиите след среща с почти всички клубове в Първа лига, на която бе представен проект за отделяне на професионалния футбол от родната централа. На пресконференцията репортер на Actualno.com попита дали следваме нечий европейски модел за осъществяването на процеса.

БФС адаптира практики от чужбина към родната действителност

"Не следваме ничий европейски модел. Прилагаме добрите практики от чужбина и ги адаптираме към нашата действителност", категоричен бе заместник-изпълнителният директор на БФС Добрин Гьонов, който е презентирал проекта пред клубовете. Той взе участие в пресконференцията заедно с изпълнителния директор на Съюза Андрей Петров.

ОЩЕ: Георги Иванов: Феновете да бъдат спокойни! Работим да променим футбола към много по-добро (ВИДЕО)

Пас към миналото

"Ние искаме да дадем шанс на клубовете да развиват нещата, както самите те решат. Да се създават различни начини за модернизация и приходи. Много са възможностите в момента. Клубовете биха създали една по-гъвкава структура, която може да реагира по-бързо и по-навременно", заяви Петров.

В същото време БФС постави срок за отделянето на професионалния футбол и каза защо се случва точно сега (подробности четете в линка)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес