Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски баскетболист е с черепно-мозъчна травма след нападение в ресторант

02 май 2023, 13:47 часа • 1142 прочитания

Руският баскетболист Алексей Швед е бил нападнат в ресторант, съобщиха от пресслужбата на неговия клуб ЦСКА Москва. Той е получил черепно-мозъчна травма и е бил откаран в болница, а инцидентът ще го извади от игра в следващите мачове на тима.

Период за възстановяването на 34-годишния руснак все още не се споменава. "Баскетболистът от нашия отбор Алексей Швед пострада от хулиганско нападение, извършено снощи на изхода на един от московските ресторанти", се казва в изявлението на баскетболния ЦСКА Москва.

ОЩЕ: Русия скърби: Почина 9-кратен световен шампион

"Швед е получил сериозна травма на главата в резултат на падане и е откаран в болница с линейка. Играчът се е свързал с полицията за разследването на инцидента. Заради контузията Алексей Швед няма да може да вземе участие в предстоящите мачове на отбора", добавят от лагера на ЦСКА Москва.

Няколко години Алексей Швед се подвизаваше и в Националната баскетболна лига на САЩ (НБА). Отвъд Океана той се подвизава в отборите на Минесота, Филаделфия, Хюстън Рокетс и Ню Йорк Никс. В Русия пък, освен за ЦСКА Москва, е играл и за Химки Москва и Динамо Москва.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес