Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български баскетболист продължава да блести в САЩ

09 февруари 2023, 10:19 часа • 1493 прочитания

Играещият в САЩ български баскетболист Мартин Ангелов направи пореден фурор с изявите си на паркета. Този път Ангелов, който се състезава за университетския отбор на Стоктън Осприс, изигра ключова роля за победата над Ню Джърси Колидж със 78:61 точки.

Българинът се отчете с 21 точки и бе водещ реализатор в мача. Той бе безпогрешен от тройката и вкара от всичките си пет опита. Иначе от игра Ангелов вкара общо 7 от 10, като добави на сметката си и две борби, както и асистенция за 23 минути.

Това бе шеста поред победа за Стоктън и номер 20 за сезона, а до момента тимът има само три загуби. До края на мачовете в конференцията остават два двубоя, а след това предстоят плейофи. Отборът на Стоктън ще се класира директно за полуфиналите в конференцията заради добрия актив, който има до момента в нея - 14 победи и само 2 загуби, което му отрежда второ място.

Ангелов е лидер в цялата Ню Джърси конференция в стрелбата от зоната за три точки с 43.5% (47 вкарани от 108). Той има средно по 10.0 точки, 2.4 борби и 2.3 асистенции за 22.5 минути на мач в първата си година в Стоктън.

През миналия сезон бившият младежки национал игра за Рейнджър Колидж в щата Тексас. Както е известно, колежанският спорт в САЩ е изключително развит и именно от там много бъдещи звезди си прокарват път към големия спорт.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес