Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Военните действия между Израел и Ивицата Газ продължават

10 юли 2014, 10:50 часа • 15297 прочитания

Осем палестинци, сред които четири жени и две деца, бяха убити днес при израелски въздушен удар срещу Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа. За това информира БГНЕС, позовавайки се на палестински медии, цитирани от световните агенции.

Израелският вестник Jerusalem Post твърди, че жертвите принадлежат към екстремистката групировка "Ислямски джихад", на които приписваедна от ракетите, изстреляни тази сутрин срещу Тел Авив.

По-рано днес ракета, изстреляна от Ивицата Газа срещу столицата на Израел, беше засечена и унищожена тази сутрин от израелската система за противоракетна отбрана, информира АФП.

Южно от Тел Авив са били чути няколко експлозии и са открити многобройни осколки, съобщават израелските медии. Те добавят, че преди унищожаването на палестинската ракета в района на града е била обявена въздушна тревога.

Палестинското движение ХАМАС, което контролира Ивицата Газа, съобщи, че изстреляните ракети са били две. "Бригадите "Езедин ал Касам" удариха Тел Авив с две ракети М-75", се казва в комюнике на групировката.

От друга страна става известно, че през изтеклата нощ израелски удари са били насочени срещу повече от 300 обекта на ХАМАС в отговор на палестинския ракетен обстрел срещу Израел.

Говорителят на армията Петер Лернер уточни, че от началото на операцията "Защитен вал" са били нанесени удари общо срещу 750 обекта на ХАМАС.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес