Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хизбула" мести цялата си дейност извън Бейрут, твърдят медиите в Ливан

12 август 2024, 11:49 часа • 1552 прочитания

През последните дни "Хизбула" изцяло е евакуирала щаба си от Бейрут в предградието Дахиех на ливанската столица, съобщават медиите в граничната на Израел страна.

Още: Цената на петрола стана заложник на ситуацията в Близкия изток

И политическото крило вече не е в Бейрут

По-рано този месец, след убийството на висшия военен командир на "Хизбула" Фуад Шукр в Бейрут и на лидера на "Хамас" Исмаил Хания в Техеран, беше съобщено, че терористичната групировка премества висшия си персонал от крепостта си в очакване на потенциални израелски удари.

Сега обаче ливанският информационен канал Al Joumhouria съобщава, че "Хизбула" е преместила цялата си дейност от Бейрут, включително тази на политическото си крило.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още: 15 ракети полетяха от Ливан към Израел, ЦАХАЛ се похвалиха с убийство на бойци от "Хизбула" (ВИДЕО)

Този ход идва в момент, когато "Хизбула" заплашва да накара Израел да си плати за убийството на Шукр. Според Al Joumhouria шиитската организация показва, че се "подготвя за най-лошото" по отношение на евентуален отговор от Израел, ако той бъде нападнат от подкрепяната от Иран групировка.

Какво очаква Израел от Иран и пълномощниците му в Близкия изток след убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания насред Техеран в края на юли - научете: Макрон, Шолц и Стармър предупредиха Иран какво го чака, ако атакува Израел.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес