Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хамас" с нова психологическа атака: Видеа с последните думи на вече убити заложници

03 септември 2024, 13:00 часа • 1666 прочитания

Палестинското терористично движение "Хамас" публикува видео, на което показва шестимата заложници, намерени убити от израелската армия в края на август.

Видеото всъщност отразява последните думи на заложниците - така е представено от "Хамас". В него се вижда и се чува само как заложниците казват имената си и кратки подробности кои са, с няколко думи.

Още: "Хамас": Някои от мъртвите заложници трябваше да бъдат освободени при споразумение за спиране на огъня

Сред убитите е и руският гражданин Александър Лобанов. Освен него, там са още Кармел Гат, Еден Йерушалми, Херш Голдберг-Полин, Алмог Саруси и Ори Данино: Израел обяви, че е прибрал телата на шестима заложници от Газа

В друго видео, публикувано от "Хамас", Йерушалми казва, че семейството ѝ липсва и призовава израелския премиер Бенямин Нетаняху да спре бомбардировките на Ивицата Газа. Не е известно кога точно са заснети клиповете. Бригадите Из ад-Дин ал-Касам обещаха да публикуват "последните думи" на другите заложници по-късно: Хамас: Заложниците ще се върнат в ковчези, ако Израел продължи с военния натиск

В Израел от три дни отново има бурни протести срещу Нетаняху, с основно искане останалите живи заложници на "Хамас" да бъдат върнати живи: Многохиляден протест в Израел поиска освобождаване на заложниците (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес