Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган предупреди, че след Ливан Израел може да нападне Турция

02 октомври 2024, 12:49 часа • 1629 прочитания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Израел, докато извършва военна операция в Газа и нанася удари по Ливан, едновременно с това предприема "различни провокативни действия, за да въвлече в конфликта и други страни от региона". 

"След Палестина и Ливан, израелското ръководство, действащо с измамната идея за "обетованата земя", ще се прицели в нашите родни земи. Окупацията, терорът и агресията са вече на прага ни", заяви турският лидер.

По думите му Турция е готова да се противопостави на заплахите. "Израелската агресия засяга и Турция. Ще се противопоставим на този държавен тероризъм с всички налични средства в името на нашата родина, нашия народ и нашата независимост", подчерта Ердоган.

Още: Иранският президент не е бил информиран за атаката на Иран: Има ли разкол във властта? (ВИДЕО)

"Предупреждавам Израел много ясно: последиците от наземната операция в Ливан няма да бъдат като при миналите окупации", бе категоричен Ердоган, цитиран от TRT.

"Хизбула" съобщи за първи пряк сблъсък с израелската армия в Ливан

Турският вестник "Хюриет" също цитира Ердоган:

"След Ливан, следващото място, към което Израел ще обърне погледа си, казвам ви ясно, ще бъде нашата родина... Мечтите на Нетаняху включват Анадола. Каквато и да е цената, Турция ще продължи да се съпротивлява на Израел. (...) Турция ще направи всичко възможно, за да създаде фронт на човечеството срещу Израел".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес