Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаките между "Хизбула" и Израел предизвикаха огромни горски пожари (ВИДЕО)

04 юни 2024, 09:30 часа •
Реклама

Атаките между "Хизбула" и Израел предизвикаха огромни горски пожари. Новината съобщава Al Jazeera.

Пожарите в Южен Ливан

Горски пожари, възпламенени от израелски обстрел, са причинили "сериозни щети" в Южен Ливан, пише още Al Jazeera, позовавайки се на съобщение на Националната информационна агенция на Ливан (NNA).

Пожарите са нанесли щети на жилищни райони, както и на маслинови горички и пчелни кошери. ОЩЕ: Училищен автобус едва се спаси: "Хизбула" атакува Северен Израел (ВИДЕО)

Пожарите в Израел

Пожари горят и през границата в Израел, тъй като Хизбула и Израел продължават да си обменят огън. Кадри в социалните мрежи показват как пламъци са обхванали израелския град Кирят Шмона, като потребителите твърдят, че огънят не може да бъде локализиран. 

В Тиберия, в района на Галилея в Северен Израел, температурите достигнаха 41 градуса по Целзий (105 градуса по Фаренхайт) в понеделник и се очаква да останат на или близо до 40C (104F) до петък. Израелската пожарна и спасителна служба заяви, че очаква температурите да достигнат пик в понеделник и че няма опасност за гражданите, тъй като пожарникарите се борят с пожарите с „пълна сила“,допълва още Al Jazeera.

Критиките към власта в Тел Авив

Бившият израелски премиер Нафтали Бенет разкритикува действията на израелското правителство по отношение на пожарите, горящи в северната част на Израел, причинени от ракетния обстрел на Хизбула. „Огънят се разпространява“ и „ние трябва да спасим севера“, каза Бенет в дълга публикация на X, където описа трансграничните атаки на Хизбула срещу Северен Израел като „тежки“. „Места, които са били процъфтяващи и красиви, са се превърнали в градове на руини“, добави Бенет, твърдейки, че хората, които са се евакуирали, „вече са планирали живота си другаде“. ОЩЕ: "Хизбула" свали израелски дрон в Ливан (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес