Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставиха временна ограда на опасната скала на "Метоха" в Асеновград

30 януари 2019, 15:31 часа • 5019 прочитания

Все още се очаква евентуално одобрение на проекта за обезопасяване на опасната скала на "Метоха" в Асеновград, от която дете падна и загина. Нелепата трагедия се случи преди повече от една година. Тъй като решението от Националния институт за недвижимо културно наследство се бави, общината е предприела мерки по поставяне на временна ограда.

За целта се водят разговори с фирми, които да изпълнят дейността. Към настоящия момент, макар и ниска, ограда вече има, съобщи пред медии кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. "И все пак трайното решение на проблема смятаме, че трябва да бъде постигнато със съгласувани действия с държавното ведомство.", уточни той.

Караиванов допълни, че през ноември 2017 г. до Националния институт за недвижимо културно наследство е изпратен идеен проект, чиято стойност е 22 000 лева. Целта е изграждане на ограда на имота, разположен в границите на паметника на културата в "Метошка махала". По-късно проектът бе върнат за корекции, които бяха нанесени, и той отново бе изпратен за одобрение, което все още се чака.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес