Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма вода в част от Асеновград заради подмяна на тръби при първия тунел

22 юли 2016, 15:28 часа
Реклама

Подмяна на водопроводната мрежа остави част от Асеновград без вода. Вчера и днес, в рамките на работния ден, водоподаването е преустановено в определени зони от града.

В момента вода няма в района на Бачковския път. Временното пресъхване на чешмите на част от асеновградчани се наложи, заради рехабилитация на пътя Асеновград - Смолян, извършвана от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се днес водоподаването да бъде възобновено около 17 ч. На този етап се подменят водопроводните връзки на моста при първия тунел на пътя, в посока Бачково, съобщи за Actualno.com директорът на ВиК-Асеновград инженер Пламен Мегленчев. Колона от чакащи автомобили не се образува. Движението се регулира от светофарна уредба. „Не е планирано през предстоящия уикенд водата в квратала при Бачковския път да бъде спирана, тъй като смятаме, че днес ще завършим работата по обекта.“, увери Мегленчев.

Той посочи, че евентуално водоподаването ще бъде преустановено отново след около две седмици, когато поставеният временен водопровод трябва да бъде изграден като постоянен. Ако това се наложи, гражданите ще бъдат своевременно уведомени, увери шефът на ВиК-Асеновград.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес