Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат изграждане на още две кръгови на пътя Асенoвград - Пловдив

27 септември 2017, 15:42 часа • 2310 прочитания

Още две кръгови кръстовища и локални ленти поискаха кметове на общини, сред които и асенoвградският градоначалник доктор Емил Караиванов, за пътя Асеновград – Пловдив. Това стана ясно от работна среща между участниците в реконструкцията на участъка. Домакин на събитието бе Асеновград.

Искането за едното от кръговите кръстовища е то да бъде разположено при разклона за асеновградския квартал Долни Воден. За друго плановете са да бъде поставено при отбивката за Промишлена зона „Север“. Предложението за още кръгови кръстовища, освен вече двете планирани в участъка между Асеновград и Пловдив, е да бъде предоставена възможност на преминаващите от кварталите Горни Воден и Долни Воден да се включват по-лесно и безопасно в главния път. „Ние претендираме за това, защото левият завой към обласния град се осъществява изключително трудно и опасно.

Предстои да се изготви проект и след като е готов парцеларният план, ще започнат отчуждителни процедури.“, каза пред журналисти Караиванов. И уточни, че се обмисля другото кръстовище да бъде разположено на входа на Асеновград – към разклона за Промишлена зона „Север”. За него е планирано Общината да дари на държавата общинска земя с необходимата площ. Кръгът ще бъде ситуиран в участъка, малко преди съществуващото островче на входа на града. Това ще даде възможност да се прави обратен завой към Пловдив. И още – целта на това кръгово кръстовище ще бъде намаляване на скоростта при навлизане в Асеновград.

И друг сериозен проблем по предходния проект бе засегнат на работната среща. Техниката и машините на фирмите, които функционират на територията на община Асенoвград, нямат възможност за излаз на високоскоростния път. Затова преговаряме за възлагане на проектиране на локални платна. За целта в Инвестиционната програма са предвидени 35 000 лева. Локалните платна ще са дълги по 4 километра всяко и ще са разположени от двете страни на пътя, който се изгражда в момента. Там ще има и по един напоителен и отводнителен канал.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес