Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Творби на 100 творци в голямата изложба Трети Международен Салон Интуитив 2024 (СНИМКИ)

10 юни 2024, 13:58 часа
Реклама

На 11 юни 2024 г. в София се открива за поредна година голямата международна изложба Трети Международен Салон НАИВ.

Празник на стилистична независимост

Своеобразният празник с оригинална и неповторима стилистична независимост от автентични произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от дърво и керамика ще стимулират сетивата ни за радост от живота в пир от цветни истории, в които има веселие, дързост, романтика и магия.

Още: Размисъл отвъд ежедневното: "Освещаване на семената" - изложба на Андрей Янев

Класици

В това издание за първи път в България ще бъдат представени на живо за българската публика творби на класици на международното наивистично изкуство като Иван Рабузин, Йосип Генералич, Мартин Йонас, Жан Фу, Бранко Ловак наред с български майстори като Ради Неделчев, Димитри Йорданов, Ганчо Карабаджаков.

100 творци

Експозицията включва 100 творци от 17 страни от три континента. Арт наив се отличава с лекота, ярки цветове, детски поглед към света, не опосредстван от академични правила. Наивизмът е честване на живота, фестивал за сетивата, от което имаме нужда като фина арт терапия. Искреност, която ще ни накара да се усмихнем. Изложбата ще е открита за посещения в галерия Нова Арт Спейс, ул. Съборна 3 от 11 до 23 юни без почивни дни между 11 и 19 часа.

Още: Нина Лишовска и Илиана Илиева с обща изложба "Екстатично" в галерия "Нюанс"

Част от творбите може да видите в галерията ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес