Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галерия "Арт Маркони" представя "СЛЕДИ/2" - изложба живопис на Димитър Манолов и Мая Манолова (СНИМКИ)

17 октомври 2023, 15:02 часа •
Реклама

От 20 октомври до 8 ноември 2023 г. Галерия "Арт Маркони" (Носител на Награда „Варна”) представя "СЛЕДИ/2" - изложба живопис на Димитър Манолов и Мая Манолова.

Откриване

Откриването ще се състои от 18.30 часа 20.10/ петък/2023 г. галерия „Арт Маркони”.

Още: Изпращаме "Едно незабравимо лято" с изложба живопис на Стефан Хаджи-Николов в галерия "Арт Маркони" (СНИМКИ)

Експериментът "Следи" 

Експериментът, наречен „Следи”, даде своя резултат, нещо повече - той продължава със своето второ издание. Успешното представяне на Мая Манолова в общата изложба, с творбите на своя баща Димитър Манолов, я ентусиазира да се включи по-осезаемо, показвайки освобождаващата стихията на темперамента си. Този път тя уверено ще застане със своите произведения до тези, на баща си, един от най-интересните и непредвидими в своите търсения художник, оставил богато наследство от картини в различни стилове, формати и техники.

Картина "Калейдоскоп", худ. Мая Манолова

Още: "Август като 8, като безкрайност..." - изложба живопис на Васил Петров в галерия "Арт Маркони" (СНИМКИ)

Още от първото съприкосновение с нейните рисувани емоции публиката реагира много адекватно, което й помогна да усети, че е на правилната писта и вече е приела предизвикателството. Искрено се радвам за Мая, която следва своя порив и остава разпознаваема сред авторите, с които галерия „Арт Маркони” работи. От нежния и плавно преливащ акварел, тя все по-уверено преодолява съпротивата на маслото, което до известна степен накъсва линията и напомня за един от периодите в творчеството на баща ѝ. Това предизвиква повече заряд и енергия на сюжета, възпламенява го от вътре, дава му замах и категоричност, типични за Манолови. Да бъдеш потомствен творец винаги е нож с две остриета: предимство е да черпиш опит от извора, да израстваш в среда, в която всичко е един УРОК и в същото време неистово да се опитваш да се отблъснеш, да отхвърлиш тежестта на авторитета и покровителството, да забравиш видяното и да вървиш по свой път. Имам надежди, че с Мая това се случва. Времето, което тя остави нещата да отлежат, да се свържат и да избухнат в порив за рисуване, е достатъчно. Защото си е отговорила на най-важния въпрос – това ли е което иска?

"Интимно” - изложба живопис на Антон Антонов в Арт Маркони (СНИМКИ)

Художник: Димитър Манолов

Ние, нейните почитатели и приятели можем само да бъдем добрият коректив. За мен е удовлетворение, че има кой да извърви следите, оставени от Димитър Манолов, като и това, че Мая следва свой си път и ще остави свои следи, споделя Ваня Маркова от галерия „Арт Маркони”.

Още: Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Антон Антонов (СНИМКИ)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес