Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За пореден път - масово убийство с огнестрелно оръжие в САЩ

10 май 2021, 06:30 часа • 2882 прочитания

Мъж откри огън в неделя на рожден ден в Колорадо, убивайки шестима души, преди да отнеме живота си, съобщи американската полиция, цитирана от АФП.

Полицията на Колорадо Спрингс реагира на спешно обаждане от парк за каравани, където откри шест застреляни възрастни и един възрастен мъж, който е бил тежко ранен. Той е транспортиран в местна болница, където умира от нараняванията си, пише БГНЕС.

Според предварителните данни от разследването, че семейства са се събрали на рожден ден в една от караваните, когато се е случила стрелба.

"Заподозреният, гадже на една от жените жертви, е започнал да стреля по хората на партито, преди да отнеме живота си", се казва в изявление на полицията. "Все още разследваме, за да установим мотив за престъплението", гласи съобщението.

Според полицията, нито едно от децата на партито не е пострадало при нападението и за тях се грижат членове на семействата.

Кметът на Колорадо Спрингс Джон Съдърс заяви, че "безсмисленият акт на насилие" е накарал общността да се скърби и призова за молитви за жертвите и техните семейства. Губернаторът на щата Джаред Полис в изявление нарече стрелбата "опустошителна".

През последните седмици в САЩ станаха множество масови стрелби, включително в съоръжение на FedEx в Индианаполис, офис сграда в Калифорния, хранителен магазин в Боулдър, Колорадо и в няколко спа центъра в Атланта.

Президентът Джо Байдън миналия месец определи убийствата в САЩ с огнестрелно оръжие като "епидемия".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес