Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече има временно финансиране за правителството на САЩ за 3 седмици

23 януари 2018, 06:30 часа • 919 прочитания

Американският Сенат в крайна сметка одобри текст за временно финансиране на федералния бюджет, който трябва да сложи край на тридневното частично парализиране на федералните администрации, предаде БГНЕС.

Тази мярка, която осигурява финансиране на американската държава до 8 февруари, беше приета с голямо мнозинство от 80 гласа "за" срещу 18 "против". Това стана късно тази нощ, след като малко по-рано вчера (22 януари) сенаторите демократи се съгласиха на компромис с републиканското мнозинство.

Почти незабавно последва гласуване и в Камарата на представителите, където 266 конгресмени го подкрепиха, а 150 бяха против.

Малко след решението, американският президент Доналд Тръмп подписа мярката, с което подсигури старт на работата на федералното правителство още от днес, 23 януари. "Доволен съм, че демократите се вразумиха и се съгласиха да финансираме великите ни военни, граничните патрули, екипите за бързо реагиране и застраховките за деца в неравностойно положение", заяви Тръмп, след като подписа.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес