Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Путин ми говореше за нахлуване в Украйна, но аз му казах: "Няма да влезеш" (ВИДЕО)

15 октомври 2024, 12:11 часа • 1034 прочитания

Бившият президент на САЩ и кандидат на републиканците за държавен глава Доналд Тръмп заяви за пореден път, че се разбира „много добре" с руския диктатор Владимир Путин и че щял да сложи бързо край на войната в Украйна.

Още: Мария Бакалова опроверга "Гардиън": Заглавието било лъжливо, а думите й не били по адрес на Тръмп

Говорейки на предизборно събитие в кметството в Оукс, Източна Пенсилвания, бившият президент потвърди отношенията си със стопанина на Кремъл и заяви, че не е имало никакъв шанс инвазията в Украйна да се случи под негово ръководство. Той отново обвини Джо Байдън за агресивната война на Путин.

Тръмп: "Разбирам се много добре с Путин"

„Разбирам се много добре с Путин“, каза Тръмп на поддръжниците си. А по повод решението на издирвания от съда в Хага диктатор да нахлуе в Украйна през февруари 2022 г., каза: „Това се виждаше в зеницата на окото му, той говореше за това, но аз казах: „Няма да влезеш“. Само заради Байдън...".

Още: Орбан готви голям политически подарък за Тръмп - бърка в джобовете на европейците заради Украйна

Бившият президент каза още, че е в добри отношения с украинския лидер Володимир Зеленски. Заяви, че щял да сложи край на войната в Източна Европа още преди да встъпи в длъжност в Белия дом при евентуална победа - изборите в САЩ са на 5 ноември 2024 г.

„Байдън не е направил нищо по въпроса - той дори не е говорил с Путин повече от година“, каза републиканецът. „Това е война, която трябва да приключи, и аз ще я прекратя... Ще се опитам да я прекратя като избран президент. Искам хората да спрат да умират, това е всичко", цитира думите му Telegraph.co.uk.

Твърденията на Тръмп идват, след като откъси от предстоящата книга на журналиста Боб Удуърд „Война“ разкриха, че бившият президент на САЩ е провел няколко разговора с Путин след напускането на поста в Белия дом. Новината за разговорите беше използвана от Камала Харис и нейните поддръжници, за да атакуват републиканския кандидат през последните дни.

Още: Разкритие: Тръмп изпратил тайно тестове за Ковид на Путин по време на пандемията през 2020 г.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес