Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп пледира невинен и по новите обвинения за поверителните документи

04 август 2023, 23:45 часа • 1027 прочитания

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и фаворит за президентската номинация на американските републиканци, пледира невинен по допълнителни обвинения по случая с неправомерното задържане на поверителни правителствени документи, предаде Ройтерс. Документите Тръмп задържал, след като напуснал Белия дом. 

Федерални прокурори повдигнаха трите допълнителни обвинения срещу него миналата седмица. Обвиненията са и срещу двама от служителите на Тръмп и касаят задържане на поверителни документи в имението на Тръмп Мар а Лаго във Палм бийч в щата Флорида. С това обвиненията срещу него са общо 40, припомня БТА.

Допълнителните обвинения касая опит за изтриване на кадри от охранителни камери, лъжесвидетелстване пред ФБР и незаконно задържане на допълнителен с информация, касаеща националната сигурност.

Още: Нови обвинения за Тръмп: Този път за намеса в изборите през 2020 година

Вчера бившият президент пледира невинен и по четирите наказателни обвинения, свързани с опитите му да отмени президентските избори през 2020 г. Неговият арест и повдигане на обвинение дойде в същата съдебна зала във Вашингтон, която имаше пряк изглед към насилието, което се разрази в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., и където се появиха над 1000 поддръжници на Тръмп, участвали в бунта.

Съдът насрочи заседание по делото на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за щурма на Капитолия за 28 август. Делото ще се води от съдийката от Федералния съд на окръг Колумбия Таня Чуткън. След официалното повдигане на обвиненията, Тръмп заяви, че това е тъжен ден за Америка и обвини съдиите в политическо преследване. 

Още: Тръмп: Отивам във Вашингтон, за да бъда арестуван, защото се противопоставих на откраднатите избори

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес