Рапираща монахиня ще пее за папа Франциск в Колумбия

1248
Рапираща монахиня ще пее за папа Франциск в Колумбия
Снимка: Getty Images/Guliver

Колумбийска монахиня, станала рапър, ще представи творцеството си пред папа Франциск по време на посещението му в латиноамериканската страна тази седмица.

Мария Валентина де лос Ангелес е част от музикантите, които ще изпълнят официалния химн за посещението на папата в страната.

Според 28-годишната монахиня това е „възможност да му покажем нашата любов по начин, който познаваме – чрез музиката“. „готиното нещо на рапа е това, че лесно ти влиза в главата. И когато има дълбочината на истината в лицето на Христос, то тогава ефектът му е още по-поразителен“, сподели тя.

Англес ще изпълни своята рап партия в песента „Let's Take The First Step“ под съпровода на латино ритми, изпълнени от групата на Обединените католически музиканти.

Чешки пивовари приготвят специална бира за папа Франциск

Пивовари от чешката компания Budjovick Budvar („Будейовицки будвар”) в град Ческе Будейовице на 5 септември ще сварят нова ...

Монахинята признава, че харесва бунтарския дух на рап музиката, който е в унисон с призива на папата към младите да „правят бели“, което е неговият начин да ги окуражи да споделят открито вярата си.

„Белята, в смисъла на светия отец, означава човек да бъде различен, да бъде смел и да споделя посланието за радост, надежда и милост“, казва тя.

Популярността на Англес идва, след като печели реалити предаване за таланти, наречено „Another Level“. След него Обединените католически музиканти я канят да се присъедини към тях.

Папа Франциск ще посети Колумбия от 6 до 10 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com