Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден скандал: Кметът на Ню Йорк с нови обвинения за подкупи

16 август 2024, 06:30 часа • 815 прочитания

Американски следователи са издали нови призовки на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс в рамките на разследване за корупция, свързано с предизборната му кампания през 2021 г., съобщи „Ню Йорк Таймс“.

В какво го обвиняват?

През юли са издадени три федерални призовки до Адамс, кметството и неговия изборен комитет, като всяка от тях съдържа искане за широк спектър от потенциални доказателства, включително съобщения от мобилни телефони и физически документи, съобщава изданието.

ОЩЕ: Обвиниха кмета на Ню Йорк в сексуално посегателство

Адамс, вторият чернокож кмет на финансовата столица на САЩ, е преследван от множество скандали, включително обвинение в сексуално посегателство и твърдения за корупция.

ФБР и местните прокурори разследват дали нюйоркска строителна фирма, за която се твърди, че е свързана с турското правителство, е използвала подставени лица, за да дари пари за предизборната кампания на Адамс за кметския пост, който той встъпи в длъжност през 2022 г.

ОЩЕ: Ню Йорк избра бивш полицай за свой кмет

Кабинетът на кмета не отговори на молбата за коментар, а ФБР и прокуратурата, която наблюдава разследването, също не отговориха на призивите за коментар.

Адамс многократно е отричал да е извършил нарушения, пише БГНЕС.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес