Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Под въпрос: Тръмп може да не участва в договорения с Харис дебат

26 август 2024, 18:51 часа • 1923 прочитания

Дългоочакваният президентски дебат в САЩ следващия месец се оказа под въпрос, тъй като кандидатът на републиканците Доналд Тръмп не е потвърдил участие. Същевременно двата политически лагера се скараха за използването на микрофони на живо, предаде БГНЕС.

Тръмп вече се отказа от участие в дебата на 10 септември с кандидата на демократите Камала Харис на фона на продължаващите спорове.

На 25 август в своята социална мрежа Truth Тръмп обвини телевизионния оператор "Ей Би Си" в пристрастност.

"Питам: защо бих участвал в дебат срещу Камала Харис в тази телевизия?" написа той.

Още: Арестуваха мъж за смъртни заплахи срещу Доналд Тръмп (СНИМКА)

От предизборния щаб на Харис заявиха, че двата лагера са се разминали по въпроса дали микрофонът на всеки от кандидатите ще бъде заглушаван, когато другият говори.

По време на дебата на 27 юни между Тръмп и президента Джо Байдън, който тогава беше кандидат на демократите, микрофоните бяха изключени, когато не беше ред на кандидата да говори.

Това беше условие, договорено от Байдън, което трябваше да важи и за дебата през септември.

Харис оабче, която замени Байдън след катастрофалното му представяне на дебата по "Си Ен Ен", предпочита връщането към нормалното положение микрофоните да бъдат включени.

Още: След опита за атентат: Тръмп зад бронирано стъкло на първия си митинг на открито (СНИМКИ)

"Смятаме, че микрофоните на двамата кандидати трябва да бъдат на живо през цялото предаване", заяви директорът по комуникациите на Харис Брайън Фалън.

Той твърди, че "ръководителите на Тръмп предпочитат заглушен микрофон, защото не смятат, че техният кандидат може да се държи като президент в продължение на 90 минути".

От лагера на Тръмп заявиха, че дебатът трябва да се проведе при вече договорените условия.

Още: Проучване: Вълна от млади гласоподаватели за Камала Харис, Тръмп губи подкрепа

"Стига вече с тези игри. Приехме дебата на Ей Би Си при абсолютно същите условия, както и дебата на Си Ен Ен", заяви Джейсън Милър, старши съветник на Тръмп.

Екипът на Харис смята, че дебат с микрофони може да създаде възможност за Тръмп да загуби самообладание или да направи нецензурни забележки.

Харис и Тръмп са рамо до рамо в социологическите проучвания 2 седмици преди дебата, който е планиран да се проведе във Филаделфия. 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес