Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвинения грозят жената на стрелеца от Орландо

15 юни 2016, 09:52 часа • 947 прочитания

Съпругата на стрелеца от Орландо, САЩ може да бъде обвинена в криминално престъпление, ако ФБР установи, че тя е знаела предварително за плановете му да нападне клуба в града, предаде Guardian.

Нур Захи Салман, според медийни източници, е казала на агентите от ФБР, че се е опитала да разубеди Омар Матин да не извършва атаката, при която загинаха 49 души. Нападението се превърна в най-масовото убийство при стрелба в САЩ.

Питър Кинг, председател на подкомисията по вътрешната сигурност по контраразузнаването и тероризма, заяви пред MSNBC, че ако е вярно, че Салман се е опитала да разубеди Матин и е знаела за плановете му, то тя може да бъде обвинена. „Може да има и по-голямо участие от нейна страна, така че това трябва да бъде разследвано“, каза Кинг.

Същевременно от ФБР са заявили на представители на ЛГБТ общността (гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални), че ще разгледат хипотезата, че стрелецът от Орландо е бил частично мотивиран от вътрешен конфликт заради своята сексуалност. Има данни, че Омар Матин по редица поводи е посещавал нощния клуб "Пулс", където се случи атаката.

 

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес