Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха правилата за дебата между Харис и Тръмп

05 септември 2024, 17:38 часа • 1285 прочитания

Телевизионният канал ABC News, който ще бъде домакин на дебата между кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп, обяви правилата, по които той ще протече. 

Датата, както е известно, е 10 септември, в 21:00 ч. местно време. Дебатът ще се излъчва на живо, а модератори ще бъдат главният редактор на "World News Tonight" Дейвид Муър и неделнита водеща на "World News Tonight", както и на предаването "Prime" по ABC News Live Линси Дейвис - те ще бъдат единствените хора, които ще задават въпроси.

Дебатът ще бъде 90 минути с две рекламни паузи.

Още: Путин обяви, че подкрепя Камала Харис на изборите в САЩ: Защото се смее заразително

На 3 септември виртуално хвърляне на монети вече определи мястото на подиума и реда на заключителните изявления на всеки от двамата кандидати - Харис ще се изявява в дясната част на подиума, съответно Тръмп ще има последен думата за заключително заявление от 2 минути.

Кандидатите няма да имат право на предварително написани бележки и докато говори единият, другият ще бъде с изключен микрофон. Те ще имат право на 2-минутни отговори на въпроси, 2-минутни опровержения и една допълнителна минута за последващи разяснения.

Още: Хамелеонът Камала срещу цирка на Тръмп: Какво сочат проучванията?

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес