Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не е годен за президент на САЩ": Атаките към Тръмп от лагера на Харис не спират

04 октомври 2024, 07:00 часа • 781 прочитания

Бившата конгресменка от Републиканската партия Лиз Чейни каза, че бившият президент Доналд Тръмп "не е годен да ръководи" САЩ, предаде БТА. Лиз, която е дъщеря на бившия американски вицепрезидент републиканец Дик Чейни, участва вчера в предизборна проява в град Рипън в щата Уисконсин в подкрепа на опонентката на Тръмп, вицепрезидентката и кандидат на Демократическата партия Камала Харис.

Атаките към Тръмп

"Аз бях републиканка още преди Доналд Тръмп да започне да се пръска със спрей за тен", пошегува се Лиз, описвайки себе си като консерватор от типа на Роналд Рейгън. "С гордост давам гласа си за вицепрезидентката Камала Харис", заяви тя, като това ще бъде нейният първи глас за демократ.

Лиз определи действията на Тръмп на 6 януари като "поквара" и добави: "Той е дребнав, отмъстителен и жесток".

Тръмп е дребнав, отмъстителен и жесток

Бившата конгресменка от Камарата на представителите на САЩ заяви, че тя и Харис може и да не са съгласни помежду си с някои неща, но са свързани от дълга си към Конституцията. Харис ще бъде президент, "който ще защитава върховенството на закона", заяви Лиз.

Коментарите могат да помогнат на Харис в нейните опити да привлече избиратели републиканци и центристи преди изборите на 5 ноември, отбелязва Ройтерс. За да спечели това, което според социологическите проучвания се очертава като надпревара с много малка разлика с Тръмп, Харис трябва да получи гласовете на републиканците и независимите, които са предпазливи спрямо него, без да отчуждава и своята база, особено в Уисконсин, един от щатите в състояние да наклонят везните към републиканците или демократите и вероятно решаващи за резултата от президентските избори.

Още: Без имунитет за Тръмп по делото за изборна измама: Специалният прокурор настоява

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес