Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидатът за президент на демократите в САЩ става ясен в началото на август

23 юли 2024, 06:50 часа • 743 прочитания

Председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми Харисън заяви, че партията ще излъчи кандидат за президент до 7 август чрез виртуално гласуване и се ангажира с "открит и честен“ процес на номиниране, предаде Ройтерс.

По-рано вицепрезидентката Камала Харис бързо затвърди подкрепата за кандидатурата си за президент и си осигури ангажименти от стотици делегати на конгреса.

ОЩЕ: И Нанси Пелоси подкрепи Камала Харис

Харисън посочи, че ако само един политик, например Камала Харис, си осигури подкрепата на най-малко 300 от 4600-те делегати на предстоящия конгрес на Демократическата партия, то гласуването ще се състои още на 1 август. Ако има няколко такива претендента, гласуването ще започне няколко дни по-късно, но ще трябва да приключи до 7 август.

"Искам да ви уверя, че се ангажираме с открит и честен процес на номиниране“, заяви председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми Харисън.

ОЩЕ: Демократите се похвалиха с ръст на дарителите след оттеглянето на Байдън

"Предстоящата работа може да е безпрецедентна, но ние сме готови да предприемем прозрачен, бърз и организиран процес за придвижване напред като единна Демократическа партия", каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес